Loading...
Shadow IT scan 2017-07-05T09:42:22+00:00

Shadow IT Scan

Shadow IT
information-technology systems and solutions built and used inside organizations without explicit organizational approval
–          Wikipedia

Over Shadow IT
Alle IT binnen uw organisatie die niet officieel is goedgekeurd, noemen wij Shadow IT. Denk aan voorbeelden als Dropbox en LinkedIn. Meestal zijn dit cloudapplicaties, ook wel Software-as-a-Service. Het zijn diensten die door derden via het internet beschikbaar worden gesteld.

Risico’s van Shadow IT
Het risico van deze applicaties, waar u mogelijk al bewust van bent, is dat er bedrijfsinformatie of eigendommen gedeeld worden buiten de door de organisatie goedgekeurde applicaties om. Een groter risico is misschien wel dat medewerkers de aanmeldgegevens van goedgekeurde applicaties hergebruiken voor Shadow IT applicaties. Hier hebben deze aanmeldgegevens een grote kans op lekken, omdat de applicaties (waarschijnlijk) niet voldoen aan uw richtlijnen.

Dit zijn vaak ongewenste situaties waar u nu geen of nauwelijks zicht op heeft.

Onze Shadow IT Scan
De SCCT Shadow IT Scan maakt het voor u inzichtelijk welke cloudapplicaties, en in welke mate, uw medewerkers gebruiken om hun taken goed uit te kunnen voeren. Met dit inzicht kunt u, wanneer nodig, passende maatregelen treffen.

De scan biedt handvatten om medewerkers hun maximale productiviteit te laten behalen binnen de door uw organisatie gestelde richtlijnen. Meestal betekent dit het blokkeren van bepaalde cloudapplicaties, maar soms houdt het in dat u Single Sign-On (SSO) en Conditional Access kunt aanbieden richting cloudapplicaties, wanneer deze aansluiten bij uw organisatie.

Voordelen

  • Inzicht in de Shadow IT van uw organisatie

  • Advies hoe om te gaan met cloudapplicaties

  • Concrete handvatten om de controle over uw gegevens terug te krijgen

  • Snelle return on investment (ROI)

Klanten

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van Shadow IT Scan? Neem dan contact met mij op.

 

Carlo Schaeffer
Carlo SchaefferTechnical Director - 088 – 06 06 400