Loading...
OMS 2017-07-05T09:40:56+00:00

OMS

IT-infrastructuren worden steeds complexer. Er komen steeds meer nieuwe technologieën. Met cloud computing worden nieuwe diensten in een stroomversnelling aangeboden. Hierdoor verliest u mogelijk het overzicht en neemt de beheerinspanning toe. De Operations Management Suite (OMS) biedt u de kans om het overzicht terug te krijgen.

De Operations Management Suite (OMS) is een veelomvattende verzameling van clouddiensten met als doel:

  • Inzichten en Analyse;
  • Automatisering en controle;
  • Beveiliging en compliance;
  • Bescherming en herstel.

Inzichten en analyse
U kunt met de Operations Management Suite systeeminformatie uit uw (hybride) infrastructuur verzamelen om rapportages te genereren. Op basis van deze rapportages kunt u vervolgens vaststellen of de infrastructuur werkt op basis van de ‘recommended practices’. U ontvangt mogelijkheden tot verbetering en meldingen bij verstoringen.

Automatisering en controle
U kunt met de Operations Management Suite repetitieve beheeractiviteiten automatiseren. Het automatiseren van repetitieve activiteiten zorgt ervoor dat uw beheerders tijd vrij kunnen maken voor het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Daarnaast kunt u Desired State Configuration (DSC)=profielen inzetten om systemen automatisch in de gewenste toestand te brengen en te houden.

Beveiliging en compliance
U kunt met de Operations Management Suite aanvalspatronen identificeren en schadelijk verkeer visualiseren. Deze visualisatie stelt u in staat om dubieuze situaties te analyseren en, waar nodig maatregelen te nemen.

Bescherming en herstel
U kunt met de Operations Management Suite uw systemen beschermen tegen gegevensverlies en uitval in geval van een calamiteit. U kunt Microsoft Azure gebruiken als uitwijklocatie en deze activeren wanneer uw eigen omgeving niet beschikbaar is.

Toegang tot de Operations Management Suite is beschikbaar op basis van identiteiten. Identiteitsmanagement is vereist om deze toegang adequaat te faciliteren. wij kunnen u hierbij helpen, net als met het implementeren van de Operations Management Suite.

Voordelen

  • Inzicht in uw ict-omgeving vanuit een centrale en veilige webservice

  • Meer tijd voor de belangrijke zaken voor uw beheerders door vergaande automatisering

  • Zorgeloos gebruik kunnen maken van uw ict-omgeving

  • Rapportages mogelijk met PowerBI

  • Integratie met System Center

Klanten

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van OMS? Neem dan contact met mij op.

Harro Borghardt
Harro BorghardtSales Director - 088 – 06 06 400