Loading...
Hyper-V 2017-07-05T09:39:32+00:00

Hyper-V

Hyper-V is de virtualisatieoplossing van Microsoft. Met Hyper-V kunt u servers virtualiseren op fysieke hardware. Steeds meer organisaties gebruiken deze technologie als alternatief voor VMware producten. Dat is niet verwonderlijk: Hyper-V is gratis beschikbaar, Hyper-V is eenvoudig in te richten in uw datacenter en net als bij gebruik van VMware’s vSphere kunt u uw serverruimte drastisch verkleinen.

De mogelijkheden van Hyper-V
Met Windows Server 2016 heeft Microsoft het Hyper-V platform wederom sterk verbeterd. Wij kunnen nu voor u een hoog-beschikbaar virtualisatieplatform bouwen met standaard hardware en de Storage Spaces Direct (S2D) feature, waardoor de noodzaak van een dure SAN-oplossing verdwijnt.

Voor virtuele servers met gevoelige gegevens biedt Hyper-V in Windows Server 2016 nu Shielded Virtual Machines (VMs). Deze VMs zijn cryptografisch afgeschermd van het virtualisatieplatform. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld als hostingorganisatie uw dienstverlening verbeteren. Wij zijn voorstanders van virtuele Domain Controllers binnen Shielded VMs; ze passen volledig in onze filosofie, waarbinnen wij alle veiligheid op basis van identiteit realiseren.

Een andere mogelijkheid met Hyper-V, waarin Microsoft sterk investeert, is het gebruik als platform voor de uitrol van een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) omgeving. Op deze manier kunt u Windows installaties op basis van Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 beschikbaar stellen.

Naast Windows-gebaseerde besturingssystemen ondersteunt Hyper-V ook enkele niet-Windows besturingssystemen zoals Red Hat, Ubuntu, SUSE en FreeBSD. Het inzetten van open source was nog nooit zo kostenefficiënt.

Onze samenwerking met DataON
SCCT is implementatiepartner van DataON. De hardware oplossingen van DataON maken volledig gebruik van Windows Server technologieën zoals Storage Spaces, zodat wij u een holistische oplossing kunnen bieden. Uiteraard is de DataON hardware compatibel met Windows Server 2016.

Voordelen

  • Gratis

  • Meerdere geïsoleerde omgevingen mogelijk

  • Eenvoudig te beheren met System Center en andere beheeroplossingen

  • Naadloze compatibiliteit met Microsoft Azure

Klanten

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van Hyper- V? Neem dan contact met mij op.

 

Carlo Schaeffer
Carlo SchaefferTechnical Director - 088 – 06 06 400